עמוד הבית » קביעת אחוזי נכות לחולי דמנציה

קביעת אחוזי נכות לחולי דמנציה

קביעת אחוזי נכות לחולי דמנציהחולי דמנציה, ובדומה לחולים במחלות קשות אחרות, זכאים לשורה של זכויות, הניתנות להם על ידי מוסדות שונים במדינה כדי להקל על חייהם. זכויות אלו נקבעות לרוב בהתאם למצבם הרפואי, מידת חומרת המחלה ויכולתם לבצע פעולות שונות, הנחשבות למטלות יומיומיות שגרתיות.

כדי לקבוע את גובה הקצבה שלהם הם זכאים ותנאים נוספים, נדרשים חולי דמנציה לעבור בדיקות שונות על ידי וועדה רפואית מיוחדת, שהיא זו הקובעת את אחוזי הנכות שלהם, ובהתאם את גובה הקצבה שאותה יקבלו מטעם המוסד לביטוח לאומי.

קבלת קצבה בהתאם לאחוזי הנכות

קצבת נכות מטעם המוסד לביטוח לאומי הינה קצבה מיוחדת, הניתנת לחולי דמנציה ולכל אלה, שכושר השתכרותם נפגע, בין אם בשל נכות פיזית כלשהי, נכות שכלית או נכות נפשית. הקצבה, שמיועדת לחולים שטרם הגיעו לגיל הפרישה, נקבעת בהתאם למידת חומרת פגיעתו של התובע ובתנאי שמדובר בפגיעה של לפחות 50 אחוזים בכושר השתכרותו.

מטרתה העיקרית של הקצבה היא לפצות את הנכה על אובדן כושר עבודתו, על יכולתו להשתכר בעקבות הפגיעה. אחוזי הנכות, שבהתאם להם נקבעת הקצבה, נקבעים על ידי רופאים, הלוקחים חלק בוועדה רפואית מיוחדת מטעם המוסד לביטוח לאומי, הבוחן את מצבו של החולה, את המסמכים הרפואיים השונים שהוא מציג בפניו ואת תוצאות הבדיקות שביצע.

על פי המוסד לביטוח לאומי, כדי שחולה דמנציה יוגדר כ"נכה" הזכאי לקצבת נכות, עליו לעמוד בתנאים הבאים: עליו להיות בן 18 ומעלה ומתחת לגיל הפרישה, עליו להיות תושב ישראל ולהוכיח שהינו בעל פגיעה המוגדרת לפחות כ – 40 אחוזי נכות. יכולתו התפקודית של חולה הדמנציה נבדקת על ידי הוועדה הרפואית, תוך התייחסות ליכולתו להשתכר, לאחר שחלה, בכל סביבת עבודה המוגדרת כסביבה עבודה סבירה (כלומר, ללא קשר למקצוע או לתפקיד שמילא לפני המחלה). ככל שרמת פגיעתו ויכולתו לבצע מטלות יומיומיות פשוטות ושגרתיות נמוכות יותר, כך אחוזי הנכות שיקבל גבוהים יותר וכך גם גובה הקצבה.

זכויות נוספות

מעבר לקצבת הנכות, שלה זכאים חולי דמנציה, בהתאם למידת חומרת מצבם, עומדות לרשותם זכויות נוספות, שתפקידן לאפשר להם ולבני משפחתם להתמודד עם מצבם הרפואי המורכב. חולי דמנציה, שנמצאו כסובלים מנכות רפואית של 90 אחוזים ומעלה, יהיו זכאים לפטור ממס הכנסה. במצבים מסוימים, יהיו זכאים גם לקבלת מימון חלקי או מלא של הוצאותיהם השונות, שנגרמו בעקבות מחלתם.

במידה ונמצא כי הם זקוקים לסיוע יומיומי מצדו של גורם מקצועי, יוכלו החולים לקבל קצבה מיוחדת, העוזרת במימון גורם טיפולי צמוד כגון עובד זר או במימון רכישת עזרים רפואיים מסוגים שונים, שיוכלו לסייע להם.

לאחר שהגיעו לגיל הפנסיה ובהנחה שמצבם הרפואי חמור והם אינם מסוגלים לנהל אורח חיים עצמאי, יהיו זכאים החולים לגמלת סיעוד מיוחדת, העוזרת במימון שהות במעון סיעודי או מרכז סיעודי מיוחד המיועד לחולי דמנציה או לרכישת אמצעים רפואיים חשובים, לרבות לחצן מצוקה.

כדי לממש את הזכויות המגיעות לחולה דמנציה ולצורך קביעת אחוזי הנכות שלו, יש להגיש תביעה למוסד לביטוח לאומי. הגשת התביעה נעשית על ידי שליחת טפסים מיוחדים, שאותם ניתן לקבל ישירות באחד מסניפי המוסד לביטוח לאומי או להוריד מאתר האינטרנט שלו, ובצירוף מסמכים חשובים, כמו מסמכים רפואיים המעידים על מצבו הרפואי.

עם קבלת הטפסים והמסמכים הרלוונטיים, יוזמן החולה על ידי המוסד לביטוח לאומי לוועדה רפואית ולבדיקת הערכת תפקודי, שמטרתה לקבוע את רמת כושר העבודה שלו ואת אחוזי הנכות שלו.


    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-7715434

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר