עמוד הבית » וועדה רפואית לחולי דמנציה

וועדה רפואית לחולי דמנציה

וועדה רפואית לחולי דמנציההסובלים מדמנציה הם בעיקר קשישים וההתמודדות עם התופעות השונות, הנלוות לה, היא קשה מנשוא. מחלת הדמנציה הינה, למעשה, ליקוי, הבא לידי ביטוי בירידה בתפקוד המנטלי, אליו נלווים תסמינים נוספים, הקשורים למערכות התפקודיות השונות של הגוף.

דמנציה יכולה להופיע בדרגות שונות ולצערנו, ולמרות הרפואה המתקדמת והפיתוחים הרבים בתחום, לא ניתן למנוע אותה או לרפא אותה לחלוטין. כיום ישנם טיפולים תרופתיים שונים וגם טיפולי זיכרון מיוחדים, שיכולים לעכב את התפתחותה, כל זאת בתנאי שמדובר באבחון מוקדם.

זכויות החולים

החולים בדמנציה ואלצהיימר זכאים לקבל מהמוסד לביטוח לאומי קצבת נכות כללית, בהתאם לדרגת חומרת המחלה. ניתן לקבל נכות רפואית, למשל, של יותר מ – 60 אחוזים במידה ומידת הפגיעה הינה לפחות 40 אחוזים. מעבר לכך, נדרשת הוכחת הנכות התפקודית, כלומר, העובדה שהדמנציה והפגיעה המנטלית, משפיעים על יכולתו של החולה להשתכר עד לכדי ירידה של לפחות ב – 50 אחוזים ביכולת, כפי שהייתה קודם לכן.

חולה דמנציה ואלצהיימר, העומד בכל הפרמטרים שנקבעו על ידי המוסד לביטוח לאומי, יכול להגיש תביעה כדי לקבל את הנכות המדוברת. כדי לבחון את מצבו, מוזמן החולה לוועדה רפואית, שהיא זו האחראית לקביעת אחוזי הנכות הרפואית, ובהתאם קבלת הזכויות המגיעות לו.

לאורך כל השנה מתקיימות בסניפים שונים של המוסד לביטוח לאומי וועדות רפואיות ייעודיות, הבוחנות את מצבם הרפואי של חולה הדמנציה, לאחר שהגישו תביעה למוסד לביטוח לאומי. וועדה זו מורכבת ממספר רופאים מומחים, המכירים היטב את התסמינים הנלווים למחלה ובעלי ידע רפואי נרחב מאד, שאיננו בהכרח קשור אך ורק בתחום זה, כי אם בתחומי הרפואה הנוספים. החולה במחלה נדרש לעבור מספר בדיקות מיוחדות, בבואו אל הוועדה, הבוחנות את יכולותיו השונות והאם אכן יכולת השתכרותו אכן נפגעת בשל ירידה באחת או יותר מיכולות אלו.

לאחר הביקור אצל הוועדה הרפואית נקבעים אחוזי הנכות של החולה, ובהתאם הגמלות המיוחדות שלהן הוא זכאי. למשל, גמלת שירותים מיוחדים. לגמלה זו זכאים חולי דמנציה שהגישו את התביעה לפני גיל הפרישה. לאחר שנמצא על ידי הוועדה הרפואית שאכן הם זכאים לכך, יקבלו החולים גמלה כספית, בעזרתה יוכלו לשכור שירותים טיפולי סיעוד צמודים, שיעזרו להם לבצע מטלות יום יומיות שונות, כמו רחצה, אכילה, הלבשה ועוד.

במידה ומדובר בחולי דמנציה בגיל הפנסיה, ובמידה ומדובר במחלה בשלבים מתקדמים, זכאים החולים לגמלת סיעוד. כל זה, כמובן רק לאחר שקבעה הוועדה הרפואית שאכן מדובר בשלב מתקדם, המצריך סיוע יום יומי. במקרה כזה, יהיו זכאים החולים לקבל גמלת סיעוד, המאפשרת להם להעסיק עובד זר, שיעזור להם במטלות היום יום.

אז מה כוללת חוות דעת רפואית לסובלים מדמנציה ואלצהיימר? למידע נוסף קראו כאן

חשוב לדעת

לצד הטיפול עצמו, זכאים חולי דמנציה, לאחר הפנייה למוסד לביטוח לאומי, לזכויות נוספות מטעמו של משרד הבריאות. מדובר בטיפולים מסוגים שונים, המיועדות לחולים אלה, לרבות מימון אשפוזים במוסדות סיעודיים, שבהם מקבלים החולים השגחה צמודה. אשפוז כזה מהווה פתרון גם עבור המשפחות עצמן, המקדישות לא מעט מזמנן כדי לסייע לבן המשפחה החולה, וזאת לצד הסיוע הכספי עצמו, המשמש את המשפחות כשמדובר באשפוז הכרוך בהוצאות כספיות גבוהות. בנוסף, זכאים בני המשפחה לפטור בהחזרי מס, אולם כל זאת בתנאי כמובן שהחולה אכן עומד בכל הפרמטרים שנקבעו בתקנות הקשורות לכך.

הסיוע המוצע כיום מהווה מענה הן לחולה והן לבני משפחתו. בין אם מדובר בסיוע של המוסד לביטוח לאומי, של משרד הבריאות או של מוסד אחר, זהו פתרון שיכול לעזור בהתמודדות עם אתגרי המחלה הלא פשוטים ועם כל המשתמע מכך.


    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-7715434

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר