עמוד הבית » יוגה ומדיטציה לשיפור תפקודי המוח והזיכרון

יוגה ומדיטציה לשיפור תפקודי המוח והזיכרון

יוגה ומדיטציה לשיפור תפקודי המוח והזיכרוןמחקר חדש שפורסם בכתב העת Journal ofAlzheimer's Diseas הגיע למסקנה לפיה קורס של שלושה חודשים של יוגה ומדיטציה, עשוי להפחית את הסיכון של מבוגרים לליקוי קוגניטיבי מתון, הנחשב כמבשר על התפתחות מחלת אלצהיימר וצורות אחרות של דמנציה. המחקר נערך על ידי חוקרים מאוניברסיטת קליפורניה בלוס אנג'לס, בראשות חוקרים מהמחלקה לפסיכיאטריה.

התפתחות דמנציה

ליקוי קוגניטיבי מתון (MCI) מאופיין בשינויים משמעותיים בתפקוד הקוגניטיבי, כגון התפתחות בעיות זיכרון וחשיבה. למרות ששינויים אלו אינם חמורים דיים כדי להפריע לפעילות העצמאית ביומיום, התסמינים עשויים להחמיר עם הזמן, ולהגביר את הסיכון למחלת אלצהיימר וסוגים אחרים של דמנציה.

איגוד האלצהיימר מדווח שמחקרים ארוכי טווח מוכיחים שבסביבות עשרה עד עשרים אחוזים מהמבוגרים בגילאי 65 ומעלה, צפויים לחוות ליקוי קוגניטיבי מתון. ההערכה היא כי בסביבות 6-15% ממבוגרים אלו יפתחו דמנציה מידי שנה.

בעוד שלא קיימות כיום תרופות המאושרות לטיפול בליקוי קוגניטיבי מתון, מומחים ממליצים למבוגרים הסובלים מהמצב לעסוק בפעילויות המגרות את התודעה, כגון פתירת תשבצים, על מנת להפחית את הסיכון לדמנציה. עורכי המחקר סבורים שתרגול יוגה ומדיטציה עשוי להיות יעיל באותה מידה, אם לא יותר, להגנה על תפקוד קוגניטיבי.

יוגה לשיפור הזיכרון והתפקוד הקוגניטיבי

לצורך המחקר, החוקרים עקבו אחר 25 משתתפים בגילאי 55 ומעלה. במשך שלושה חודשים, 14 מהמשתתפים השתתפו בשיעורי יוגה בסגנון קונדליני אחת לשבוע, והתאמנו על מדיטציה בסגנון קירטן קרייה במשך עשרים דקות מידי יום. יוגה קונדליני היא "יוגה של מודעות", המשלבת שיטות נשימה, מדיטציה ומזמורים.

מדיטצייה בסגנון קירטן קרייה כרוכה במזמורים, תנועות ידיים ודימויי אור. החוקרים מציינים ששיטת מדיטציה זו מבוצעת בהודו במשך מאות שנים כשיטה לשמירת התפקוד הקוגניטיבי בקרב אנשים מבוגרים.

11 המשתתפים הנותרים במחקר קיבלו תרגול של שעה לאימון שיפור הזיכרון, באמצעות פעילויות כגון פתירת תשבצים או משחקי מחשב, אחת לשבוע במשך שלושה חודשים, כולל עשרים דקות ביום לביצוע תרגילי זיכרון.

בתחילת ובסיום תקופת המחקר, כל המשתתפים עברו בדיקות זיכרון ובדיקות בתהודה מגנטית תפקודית (fMRI), שאפשרו לחוקרים להעריך את פעילות התפקוד המוחי הקוגניטיבי שלהם.

שיפורי זיכרון משמעותיים יותר בקבוצת היוגה והמדיטציה

צוות החוקרים מצא ששתי הקבוצות הפגינו שיפור במיומנויות זיכרון מילולי, היכולת לזכור שמות ורשימות של מילים, בסיום תקופת המחקר. אך המשתתפים שתרגלו יוגה ומדיטציה הפגינו שיפור משמעותי יותר במיומנויות זיכרון וראייה מרחבית, היכולת לנווט למקומות ולזכור אותם, יותר מאשר הקבוצה שקיבלה אימוני שיפור זיכרון.

בנוסף, קבוצתה יוגה והמדיטציה הסתדרה טוב יותר בהשוואה לקבוצת אימוני שיפור הזיכרון, בכל הנוגע לרמות חרדה ודיכאון, כמו גם מיומנויות התמודדות עם מתחים וחסינות נפשית. צוות החוקרים מדווח שממצא אחרון זה רלוונטי במיוחד לאנשים החווים ליקוי קוגניטיבי מתון, במצב העשוי להיות מורכב להתמודדות רגשית.

מנהלי המחקר מסבירים שבמצב של אובדן זיכרון, אדם עשוי לחוות חרדה מוגברת העלולה להוביל לדיכאון. בהערכת הפעילות המוחית של המשתתפים, החוקרים מצאו ששיפור זיכרון מילולי וזיכרון חזותי מרחבי, קשור לשינויי קישוריות במוח.


    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-7715434

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר