עמוד הבית » גיוס משתתפים למחקר על חולי דמנציה

גיוס משתתפים למחקר על חולי דמנציה

9425040_xlבמרכז הרפואי על שם שיבא בתל השומר מתנהל בימים אלה מחקר בשיתוף פעולה עם מכבי שירותי בריאות, שבא להעריך האם צאצאים של חולי אלצהיימר נמצאים בסיכון גבוה יותר לחלות במחלה בעצמם בהשוואה לאנשים שהוריהם לא חלו במחלה. במאמר שלפניכם נפרט אודות המחלה הקשה וכן נפרט אודות המחקר החדשני.

אודות אלצהיימר

מחלת אלצהיימר היא מחלה קשה בעלת אופי מתקדם (פרוגרסיבי) הפוגעת במערכת העצבים המרכזית. היא באה לידי ביטוי בניוון איטי של תאי העצב במוח, כאשר בסופו של דבר כל החולים בה הולכים לעולמם כתוצאה מסיבוכים שונים, בדגש על פצעי לחץ ודלקת ריאות. מהלך המחלה כולל חמישה שלבים מובחנים להלן:

  • השלב המוקדם – בשלב המוקדם מופיע קושי ללמוד מידע חדש וקושי לשלוף מילים, מופיעות בעיות בזיכרון לטווח הקצר ובעיות בחשיבה המופשטת.
  • השלב הקל – בשלב הקל חלה החמרה בבעיות הזיכרון והחולה מתחיל לסבול מבעיות התמצאות במרחב. כך לדוגמה חולים רבים מתקשים למצוא את ביתם.
  • השלב הבינוני – בשלב הזה מתפתח קושי בזיהוי אנשים וקושי בביצוע של פעילויות יומיומיות כמו רחצה והלבשה. כמו כן בשלב זה ההפרעה בחשיבה הלוגית הופכת לחמורה מאוד ובקרב רבים החולים מופיעים תסמינים של הפרעות התנהגותיות עם מאפיינים פסיכיאטריים שונים כמו לדוגמה מחשבות שווא, הזיות, התנהגות אימפולסיבית ומסוכנת ועוד. בנוסף לכך, בשלב הבינוני לרוב החולה מאבד את השליטה על הסוגרים.
  • השלב הקשה – בשלב הזה חולה לא מסוגל לזהות אפילו את בני המשפחה הקרובים שלו וזקוק לעזרת הזולת באופן מלא ולהשגחה צמודה. כמו כן בשלב הזה יכול התנועה ויכולת התקשורת נעלמות לחלוטין.
  • השלב הסופי – בשלב הסופי של המחלה החולה נטול פעילות עצמאית מכל סוג שהוא. בשלב זה לרוב מופיעה נוקשות של הגפיים ודפורמציות של הגפיים ומתפתחים פצעי לחץ וזיהומים חמורים שגורמים למותו של החולה. מעבר לכך, בשלב הסופי של המחלה, החולים מאבדים את התיאבון לחלוטין ומגיעים למצב של תת תזונה.

בעשרות השנים האחרונות פותחו טיפולים רבים עבור חולי האלצהיימר, אך נכון לכתיבת שורות אלה, עדיין מדובר במחלה חשוכת מרפא. אמנם התרופות הניתנות לחולים מסוגלות להאט את קצב ההתקדמות של המחלה אך לא לרפא את החולה. אי לכך, ישנה חשיבות עליונה למצוא דרכים שיאפשרו לזהות אוכלוסיות הנמצאות בסיכון לחלות במחלה על מנת שניתן יהיה להעניק לאנשים הנמצאים בסיכון מוגבר טיפול שיעכב את ההתפרצות של המחלה או טיפול מונע.

אודות המחקר

במסגרת המחקר נבדקים צאצאים של חולי אלצהיימר כשמטרת המחקר היא לנסות ולזהות אנשים הנמצאים בסיכון מוגבר לחלות במחלה. התקווה של החוקרים היא שניתן יהיה לאפיין אילו אנשים נמצאים בסיכון מוגבר ובעקבות זאת ניתן יהיה בעתיד לספק לאנשים אלו טיפול מונע. לכל המשתתפים במחקר יבוצעו בדיקות רפואיות שיאפשרו להעריך את הסטטוס הבריאותי שלהם, את יכולות הזיכרון ויכולות החשיבה שלהם. בנוסף לכך, תערך למשתתפי המחקר סריקת MRI של המוח וכל זה ללא תשלום.

מוזמנים להצטרף למחקר

  • קבוצת הניסוי – צאצאים לחולי אלצהיימר בגילאי 40-65.
  • קבוצת הביקורת – מבוטחי מכבי שירותי בריאות שאביהם האריך חיים עד גיל שבעים לפחות ואימם האריכה חיים עד גיל 75 לפחות מבלי שחלו באלצהיימר. יש לציין כי גם משתתפי קבוצת הביקורת יזכו לעבור את כל הבדיקות אותן יעברו המשתתפים בקבוצת הניסוי ללא עלות.


    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-7715434

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר